la 15.4.2023 klo 19 JuuriJuhla-RotFestin päätöskonsertti: Muzsikás ja jamit (HU)

Muzsikás on Unkarin rikkaan kansanmusiikkiperinteen edustajista ehkä legendaarisin, kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu yhtye, joka juhlistaa viiden vuosikymmenen mittaista ainutlaatuista taivaltaan ”lempimaassaan Suomessa”, kuten yhtyeen kontrabasisti Dániel Hamar asian muotoilee.

Vuonna 1973 perustettu yhtye tarjoaa festivaalille ikimuistoisen loppuhuipennuksen sopivasti juuri 20 vuotta täyttävässä Sellosalissa. Muzsikás sai alkunsa 1970-luvun tanssitupaliikkeen ja perinnetietoisuuden nostaessa päätään Unkarissa, ja tänä päivänä yhtye on maansa kiistaton kulttuurilähettiläs, jonka muusikot ovat paitsi soittimiensa virtuooseja myös musiikkiperinteen tuntijoita. Kaikissa Euroopan, Yhdysvaltojen ja Japanin merkittävimmissä konserttisaleissa esiintynyt Muzsikás saadaan pitkän tauon jälkeen Suomeen – lämpimästi tervetuloa, szeretettel várunk! Sellosalin lämpiössä on konsertin jälkeen luvassa tanssitupa ja jamit, joissa unkarilaisen perinnemusiikin vastustamattomaan imuun pääsee jokainen mukaan.

Mihály Sipos, viulu
László Porteleki, viulu, koboz, tambura, laulu
Dániel Hamar, kontrabasso, gardon, rummut
Péter Éri, alttoviulu, kontra, huilut, mandoliini
Hanga Kacsó, laulu, tanssi
István Berec, tanssi

Konsertin jälkeen jamit ja tanssitupa lämpiössä klo 20:30-21:30:

Unkarilainen ilta jatkuu konsertin jälkeen Sellosalin tunnelmallisessa lämpiössä jamisoiton ja tanssin parissa! Kahvio-baari on auki.

Tervetuloa mukaan oppimaan unkarilaisia tanssiaskelia tanssimestari Béla Gazdagin johdolla! Ennakkotaitoja ei tarvita.

Jamiyhtyettä vetävät musiikinopettaja, kansanmusiikkituntija Emese Joób (koboz, laulu) sekä espoolaistunut musiikkientusiasti Zoltán Veres (kaval, huilu).

Soittohaluiset muusikot voivat olla yhteydessä Emeseen, os. emesejoob@gmail.com – tervetuloa mukaan, szeretettel várunk!

Konsertti toteutetaan Unkarin Taideakatemian (MMA), Liszt-instituutin, JuuriJuhla–RotFestin ja Sellosalin yhteistuotantona.

Liput 20/15 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi
Kaikukorttitapahtuma
Naulakkomaksu 2 €

Sellosali