26.9.2020 klo 13-15.30 JuuriJuhla-RotFest: Pilpatus-päiväsoitot

Ison Omenan kirjaston Stage ja Livestream:  www.facebook.com/JuuriJuhlaRotFest/live/ klo 13.00 Vantaan pelimannit (joht. Raimo Nummela)
klo 13.30 Patrik Weckman
klo 14.15 Jussi Tarkkanen Combo (Timo Alakotila, Maria Kalaniemi, Jonna Lankinen, Jussi Tarkkanen)
klo 14.45 Teho. (Tero Hyväluoma & Esko Järvelä)Vapaa pääsyMuistakaa turvavälit. Tule vain terveenä paikalle.Tapahtuma striimataan livenä. Se on nähtävissä JuuriJuhla-RotFestin Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/JuuriJuhlaRotFest/live/ Konsertti on Ison Omenan kirjaston Stagella.
Kirjasto sijaitsee Ison Omenan palvelutorilla kauppakeskuksen laajennusosan 3. kerroksessa. Järjestäjät: JuuriJuhla-RotFest, Espoon kansanmusiikkikilta, Ison Omenan kirjasto* * *
Vantaan pelimannit toimii sekä Vantaan aikuisopiston opintoryhmänä että esiintyvänä yhtyeenä. Pelimannit esiintyvät Vantaan kaupungin, erilaisten yhteisöjen ja yksityisten järjestämissä tilaisuuksissa. Vantaan pelimannit on myös järjestäjänä mukana useissa kaupungin kulttuuritapahtumissa. Lisäksi järjestetään pelimannikursseja. Tavoitteena on pitää yllä sekä tehdä tunnetuksi suomalaista ja uusmaalaista pelimanniperinnettä.Vantaan pelimanneissa on noin 20 soittajaa. Soitinvalikoimassa on mm. viuluja, hanureita, mandoliineja, kitaroita, klarinetti, harmoni ja basso. Käytössä ovat olleet myös nokkahuilu, huuliharppu ja vetopasuuna.Ohjelmisto on perinteistä pelimannimusiikkia, laulelmia ja vanhaa tanssimusiikkia.
* * *
Patrik Weckman esiintyy soolona. Hänen sormissaan soivat monet instrumentit, kuten viulu, alttoviulu, säkkipilli, harmooni, huuliharppu, jouhikko ym. Saa nähdä mitä soittimia hän kaivaa esille konsertissa.
* * *
Jussi Tarkkanen Combo
Yhtyeessä soittavat Timo Alakotila keyboardissa, Maria Kalaniemi harmonikassa sekä viuluissa Jussi Tarkkanen sekä Jonna Lankinen, joka on nyt ensimmäistä kertaa yhtyeen keikalla mukana, tuuraamassa Sofiaa, jolla oli päällekkäinen meno.
Soittajat ovat tuttuja monista muista yhtyeistään, Timo ja Maria lienevät kaikille varsin tuttuja. Jonna soittaa Polenta-yhtyeessä joka voitti Konsta Jylhä -kilpailun viime vuonna. Jussi on puolestaan tuttu Leikarit ja Kesäpelimannit-yhtyeistä.
Yhtye on kolmisen vuotta vanha ja soittaa Jussin sävelmiä, joista on julkaistu yksi levy 2018. Tyyli on perinteen mukainen.
* * *Teho. On yhtä aikaa rajoja rikkova ja perinnetietoinen yhtye. Hannu Saha kuvailee Konsta Jylhä -kilpailun puheessaan voittajayhtyeelle: ”Teho.n muusikot tuntevat perinteen läpikotaisin. Raudanlujina, monipuolisina ammattilaisina he tekevät sillä mitä lystäävät ja pystyvät viemään musiikkia äärilaidasta toiseen.”Teho.n musiikissa yhdistellään saumattomasti suomalaista pelimanniviulismia, norjalaista hallingia, ruotsalaista polskaa, bepopia, western swingiä ja uutta, itsesävellettyä kansanmusiikkia ryyditettynä ankaralla svengillä. Teho.n molemmat jäsenet ovat kansanmusiikkikentän kärkinimiä ja genrerajoja kaihtamattomia freelancereita . Heillä on vuosien yhteissoittokokemus mm. Frigg-yhtyeen riveistä, molemmat opettavat sivutoimisesti Sibelius-Akatemiassa ja kummallakin on luotsattavanaan myös oma yhtye.

”Herkemmistä tunnelmoinneista hyperaktiiviseen Sahanperän sottiisin versiointiin Teho. jättää kuulijansa suu auki ihmettelemään kuinka kahdesta miehestä voi lähteä noin massiivisen kuuloinen kokonaisuus.”
– Antti-J Janka-Murros, Kansanmusiikki-lehti