JuuriJuhla - RotFest 2021

5.-10.4.2021 (HUOM! VUODEN 2020 FESTIVAALI SIIRRETTY KORONAEPIDEMIAN VUOKSI VUODELLE 2021!)

Esiintyjät

Värttinä & Paleface

 Pohjois-Karjalan Rääkkylässä vuonna 1983 perustettu Värttinä on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia ja palkituimpia yhtyeitämme. Maailmanmusiikin kärkinimiin kuuluva Värttinä luo kuulijoidensa eteen tarinoita menneestä ja tästä päivästä, hyödyntäen musiikissaan karjalaista laulu- ja pelimanniperinnettä. Värttinän viimeisin albumi ”Viena” syntyi kunnianosoituksena Vienan Karjalan runolaulajille – tuhansia vuosia vanhalle kansaperinteelle, joka oli myös Kalevalan keskeisiä rakennusaineita.

Paleface eli Karri Miettinen on taas Suomen hiphop-skenen mammutti ja verbaalinen nero, joka on viime vuosina ottanut tuotantoonsa entistä enemmän kaikuja protestilaulujen maailmasta. Paleface on omalla tavallaan tämän päivän runolaulaja, joka on ammentanut sanoituksiinsa aiheita historiasta ja tökännyt terävällä kynällään rohkeasti myös yhteiskunnan kipupisteitä.

JuuriJuhlassa Värttinän rautaiset ja riehakkaat muusikot nousevat samalle lavalle Palefacen kanssa. Yleisöllä on lupa odottaa verbaalista ja musiikillista ilotulitusta, jossa hiki virtaa ja asennetta riittää!

 www.varttina.com 
www.facebook.com/PalefaceOfficial

 

Espoon pelimannit & Elina Sauri

Espoon Pelimannit – Esbo Spelmanslag on hyväntuulinen ja edustava pelimanniorkesteri Espoosta, jonka svengaava soittotyyli tunnetaan pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin.  Erityisen kysytty yhtye on monien tapahtumien tanssiorkesterina. Orkesterin taiteellisesta tasosta vastaa musiikin maisteri Pekka Pentikäinen. 

Espoon pelimannien solistina on Elina Sauri. Elina Saurilla on kokemusta erilaisilta esiintymisestradeilta yli 30 vuoden ajalta. Hän on monipuolinen laulaja, jolta luonnistuu niin iskelmä, swing & jazzballadit, tanssimusiikki, laulelmat, gospel… ja bossa nova portugaliksi. 

www.espoonpelimannit.fi
www.elina-sauri.com

Espoon pelimannit & Elina Sauri

Espoon Pelimannit – Esbo Spelmanslag on hyväntuulinen ja edustava pelimanniorkesteri Espoosta, jonka svengaava soittotyyli tunnetaan pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin.  Erityisen kysytty yhtye on monien tapahtumien tanssiorkesterina. Orkesterin taiteellisesta tasosta vastaa musiikin maisteri Pekka Pentikäinen. 

Espoon pelimannien solistina on Elina Sauri. Elina Saurilla on kokemusta erilaisilta esiintymisestradeilta yli 30 vuoden ajalta. Hän on monipuolinen laulaja, jolta luonnistuu niin iskelmä, swing & jazzballadit, tanssimusiikki, laulelmat, gospel… ja bossa nova portugaliksi. 

www.espoonpelimannit.fi 
www.elina-sauri.comti 

Pekko Käppi & K:H:H:L

Kalloja, nahkoja ja miesten pellavaisia kesämekkoja – Pekko Käppi & K:H:H:L on yhtye, joka todentaa sikarilaatikkokitaroineen ja jouhikkoineen mystisiä kansantaruja tähän aikaan. Kansanmusiikki, mystiikka ja poplaarikulttuuri kohtaavat yhtyeen käsittelyssä erikoislaatuisen persoonallisella tavalla, ja Käpin loihtiessa jouhikollaan voi ilmasta aistia taikuuden. Yhtyeen ilmaisu kieppuu suomalaisen voodoon vainoharhaisessa maailmassa, vieden kuulijan luineen keskelle moneen suuntaan roihuavaa nykyhetkeä, venyttäen todellisuutta petollisen ja epäluotettavan ihmismielen loihtimiin maisemiin.

Pekko Käppi & K:H:H:L:n sointi luo maalauksia ja kuvia kesärituaalipuuhissa olevista miehistä valkeissa pellavaisissa kesämekoissa hymisemässä ikiaikaisuuksia koivikon kätköissä kallojen ja nahkojen alla. Sisällissodan loimuava Tampere, roihuavaan nykyhetkeen liian kirkas aurinko, nuorisoa piinaavat kauhutarinat lammen hirviöstä, psykoosin kautta sammuvat polaarisuuksien universumin salat, universumin kaikkein viisain Viisas Matilda. Miehestä korpiksi ja korpista ikuisuuteen.

Yhtyeen tuotantoa on ylistetty niin kriitikkojen kuin yleisönkin toimesta, mistä kertoo lukuisat kansalliset ja kansainväliset palkintoehdokkuudet!

Otava Yo

Otava Yo (venäjäksi Отава Ё) on pietarilainen folkrock-yhtye, jonka neljä katusoittajaa perusti vuonna 2003. He luovat uusia tulkintoja venäläisestä kansanmusiikista omalla rennolla otteellaan ja elvyttää vanhoja venäläisiä suosikkisävelmiä. Yhtye on ennättänyt hurmata yleisöä jo kolmessakymmenessä maassa ja lukuisilla festivaaleilla.
www.otava-yo.spb.ru/en


Puuluup

Virolaisduo Puuluupin neozombipostfolk kertoo nykypäivän tarinoita niin tuulimyllyihin kohdistuvasta rakkaudesta kuin rasvaisista hääaterioista sekä kutittaa yleisön korvia laulaen viron kielen lisäksi myös eksoottisilla tuntemattomilla kielillä.  Yhtye on noussut nopeasti yhdeksi virolaisen folkmusiikin kuumista nimistä. Duon äänimaailma koostuu jouhikon luonnollisten sekä elektronisesti vahvistettujen saundien yhdistelmästä. Erilaiset kahinat, kaiut, koputukset ja rahinat soivat välillä akustisesti, muodostavat tanssibiittejä tai elokuvamaisen tummia sävyjä.
www.puuluup.ee


VESSELIL

 

Muinaisesta tanskalaisesta balladista otettu nimi Vesselil kertoo nuoresta naisesta Vesselilistä, joka kieltäytyy vaihtamasta unelmiaan ja kunnianhimoaan kultaan.  Trio luo ainutlaatuisen tunnelman ja luo sillan vanhojen perinteiden ja nykyaikaisten sävellyksien välillä.
Trion vahva omistautuminen musiikkiin, elävät ja tyylikkäät sovitukset sekä vauhdikas ja energinen esiintymisensä on koskettanut laajaa yleisöä ympäri maailmaa. 
Vesselil tuo Juurijuhla-RotFestiin tanskalaisen trion eleganttia ja svengaavaa musiikkia viulun, alttoviulun,  sellon ja laulun yhdistelmällä.
Clara Tesch – viulu, alttoviulu & laulu
Elisabeth Dichmann – viulu & laulu
Maja Aarøe Freese –  5-kielinen sello & laulu

Juurakko

Juurimusiikkia ja tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Yhtye ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita. Juurakko on juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten.

Laura Kaartinen: laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet
Minsku Tammela: laulu, jouhikko, kampa, munniharppu, lyömäsoittimet
Anna Wiksten: laulu, plankku, lyömäsoittimet
Eija Kankaanranta: kanteleet
Kaisa Saarikorpi: laulu, sikarilaatikkosoittimet, kitarat, lyömäsoittimet

www.juurakkoband.fi

ghj

Halsbrytarna

Halsbrytarna, suomenruotsalainen pelimanniryhmä Helsingin alueelta. Ryhmä perustettiin syksyllä 1973 ja ryhmään kuuluu 14 soittajaa. Ohjelmisto koostuu suomenruotsalaisista, suomalaisista ja pohjoismaisista pelimannikappaleista sekä omista sävellyksistä. Halsbrytarna tanssittaa ja viihdyttää yleisöä illan päätteeksi omalla erityisen mukavalla menollaan. Tanssikengät mukaan!
www.elisanet.fi/martin.gunnar.barlund/hals

Maria Kalaniemi & Pekka Pentikäinen

Maria Kalaniemi ja Pekka Pentikäinen ovat molemmat espoolaisia harmonikan soiton ammattilaisia, joiden sydäntä lähtellä on saaristo. JuuriJuhla-RotFestissa he tulkitsevat brunskäriläisen Anna Danielssonin sävellykisä Saaristoillassa.

Maria Kalaniemi on monista musiikkityyleistä oman hyvin persoonallisen ilmaisunsa kehittänyt taiteilija, joka on nuossut yhdeksi kaikkein arvostetuimmista muusikoista maassamme. Kalaniemen luoma lyyrisen herkkä ja intensiivinen soittotyyli on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa. Hänen soittotyyliään on kuvattu osuvasti suomalaiseksi haitarifadoksi.

Pekka Pentikäinen kuuluu suomalaisen kansan- ja viihdemusiikin tekijöiden konkarisarjaan. Parhaiten Pekka tunnetaan 2- ja 5- rivisen haitarin taiturina, sekä kansan- ja viihdemusiikkiorkesterin Espoon Pelimannien taiteellisena johtajana ja kapellimestarina.

 

ghj

Raka Bananer

Raka Bananer-yhtye tekee ruotsalaista maailmanmusiikkia lapsille ja esittää lauluja niiden uudesta levystä ”Bananens Växtvärk”. Musiikki puhuttelee sekä aikuisia että lapsia ja rohkaisee leikkiin, yhdessäoloon ja sadunkerrontaan. Lauluissa on runsaasti vaikutteita länsiafrikkalaisesta musiikista.
Laulaja-lauluntekijä Linda Sundbergilla on pitkä kokemus lastenkulttuurista ja lapset tuntevat hänet television Buu-klubbenin juontajana.
Sekä kitaristi Miika Hjorth että perkussionisti Victoria Lindqvist hallitsevat afrikkalaiset lyömäsoittimet ja rytmit, joista he ovat ammentaneet virikkeitä.

Aspö spelmän

Aspö on pieni musiikillinen saari Saaristomerellä. Aspön saarella on musiikkia harrastettu kauan, nykyäänkin musiikin harrastus kulkee siellä sukupolvelta toiselle. Saamme JuuriJuhla-RotFestiin vieraaksi tuulahduksen Aspösä saarisoiltaan 1.4.

Aspön pelimannien ytimen muodostavat Johanssonin perhe, Tore, Bruno, Markus ja Johan. Mukana usein myös helsinkiläinen Timo Kirves.

ghj

.

Ohjelma

5.-10.4.2021

Ma 5.4.2021 klo 19 Duo von Wachenfeldt & Sundkvist (SE)

Barokin ja kansanmusiikin intensiivinen kohtaaminen.
Vapaa pääsy
Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5 (Espoon keskus)

Ti 6.4.2021 klo 13.30.-15.15 Päivätanssit Espoon pelimannien tahdittamina. Solistina Elina Sauri

Kahvio avoinna
Vapaa pääsy
Sellosalin lämpiö 

www.espoonpelimannit.fi
www.elina-sauri.com

Ke 7.4.2021 klo 9.30 Raka bananer

Konsertti ruotsinkielisten päiväkotien ja ala-asteiden lapsille, mutta myöskin muut lapset ja perheet tervetulleita! Elämäniloa pursuava Raka bananer vie lapset mukanaan hauskalle musiikkiseikkailulle!

Liput  5 € ovelta
Varaukset: susanne.raiha@hotmail.com
Thorstorp, Gamla landsvägen 12 (Leppävaara)

Ke 7.4.2021 klo 19 Aspö spelmän, Maria Kalaniemi & Pekka Pentikäinen

Saarisotuulahduksia Aspöstä ja Brunskäriltä! 
Aspö – musikaalinen saari -dokumentti vie yleisön vierailulle Aspön saarelle. Maria Kalaniemi ja Pekka Pentikäinen soittavat sävelmiä Brunskäristä. Musiikin on säveltänyt Anna Danielsson. Aspö spelmän tanssittaa illan lopuksi. Tanssikengät mukaan!
Liput  17/12 € ovelta
Thorstorp, Gamla landsvägen 12 (Leppävaara)

To 8.4.2021 klo 19 Paleface & Värttinä

Palefacen ja Värttinän konsertti on verbaalista ja musiikillista ilotulitusta!  Maailmanmusiikin kärkinimiin kuuluva Värttinä hyödyntää musiikissaan karjalaista laulu- ja pelimanniperinnettä. Paleface on omalla tavallaan tämän päivän runolaulaja, joka on ammentanut sanoituksiinsa aiheita historiasta ja tökännyt terävällä kynällään rohkeasti myös yhteiskunnan kipupisteitä.
Liput 25/20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste, https://www.lippu.fi/artist/juurijuhla/
HUOM! 2.4.2020 VÄRTTINÄ & PALEFACE -KONSERTTI SIIRRETTY  8.4.2021 klo 19
JO OSTETUT LIPUT KÄYVÄT SELLAISENAAN!!
Kaikukorttitapahtuma
Sellosali, Soittoniekanaukio1 (Leppävaara)

PE 9.4.2021 klo 19 Pekko Käppi & K:H:H:L, Puuluup (EST)

Säkenöivää Jouhikkomagiaa ja ZombiPostFolkkia – Jouhikkoilta Suomesta ja Virosta!
Pekko Käppi & K:H:H:L on yhtye, joka todentaa sikarilaatikkokitaroineen ja jouhikkoineen mystisiä kansantaruja tähän aikaan. Puuluup on noussut nopeasti yhdeksi virolaisen folkmusiikin kuumista nimistä. Duon äänimaailma koostuu jouhikon luonnollisen sekä elektronisesti vahvistetun soiton yhdistelmästä.
Liput 20/15 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste, www.lippu.fi/artist/juurijuhla/
HUOM!! 3.4.2020 Pekko Käppi & K:H:H:L SIIRRETTIIN: pe 9.4.2021 klo 19 Sellosali
Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan.
Kaikukorttitapahtuma
Sellosali, Soittoniekanaukio1 (Leppävaara)

 

La 10.4.2021 klo 11-16.30 Pilpatus-Päiväsoitot isossa omenassa

Espoon Kansanmusiikkikillan järjestämät Pilpatus-päiväsoitot. Esiintymässä pääkaupunkisedun kansanmusiikkiyhtyeitä
Vapaa pääsy
Ison Omenan kirjaston Stage

LA 10.4.2021 klo 18 Otava YO (RUS), VESSELIL (DK), Juurakko, Halsbrytarna

Yleisön villitsijä Otava Yo on pietarilainen folkrock-yhtye, jonka muusikot luovat uusia tulkintoja venäläisestä kansanmusiikista omalla rennolla otteellaan. Tanskalainen Vesselil-yhtye koskettaa yleisöään elävien ja tyylikkäiden sovitustensa sekä vauhdikkaan ja energisen esiintymisensä myötä. Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Halsbrytarna tanssittaa ja viihdyttää yleisöä illan päätteeksi omalla erityisen mukavalla menollaan.  Tanssikengät mukaan.
Liput 20/15 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste, www.lippu.fi/artist/juurijuhla/
4.4.2020 konsertti SIIRRETÄÄN la 10.4.2021 klo 18 Sellosali
Jo ostetut liput vuoden 2020 konserttiin käyvät sellaisenaan vuoden 2021 konserttiin.

Kaikukorttitapahtuma
Sellosali, Soittoniekanaukio1 (Leppävaara)