Koronan vuoksti ulkomaiset esiintyjät on jouduttu korvaamaan suomalaisilla.

JuuriJuhla-RotFest -kansanmusiikkifestivaalin 2021 päätöskonsertti!

10-vuotias juurimusiikkia ja tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Yhtye ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita. Juurakko on juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten.

Laura Kaartinen: laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet
Minsku Tammela: laulu, jouhikko, kampa, munniharppu, lyömäsoittimet
Anna Wiksten: laulu, plankku, lyömäsoittimet
Eija Kankaanranta: kanteleet
Kaisa Saarikorpi: laulu, sikarilaatikkosoittimet, kitarat, lyömäsoittimet

Kimmo Pohjonen UZone päättää tämän vuoden JuuriJuhla-RotFestin!

Haitarin äänen muokkaaminen, ja siten uusien värien hakeminen, on ollut tärkeä lähde Kimmo Pohjoselle sekä säveltämisessä että soittamisessa viimeiset 30 vuotta.

Nyt hän halusi tuoda haitaria esille yhä elektronisempana koneena, joka tuottaa tekstuuria, rytmiä ja äänimassoja, kontrolloi syntikoita ja efektejä, sekä liikuttaa ääntä myös tilassa. Harmonikka tuottaa useita kerroksia, melodiaa, harmoniaa ja rytmiikkaa live-soittona samanaikaisesti. Kaikki äänen kerrokset syntyvät reaaliaikaisella soittamisella, tässä ja nyt.

Tämän prosessin aikana syntyi myös ajatus, että hän voisi soittamallaan kontrolloida visuaalisuutta. Harmonikan sielu, palje, sekä soittimen koskettimet ohjaavat äänen lisäksi kuvaa ja valoja. Soittajana hän kommunikoi visuaalisuuden kanssa, ja musiikkia tehdessä syntyy kuvakerrostumia.

Musiikin sävellys ja esitys: Kimmo Pohjonen
Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio
Live visuaalit Mikko Linnavuori / VJ Hellstone

Livestream 10 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupiste, https://www.lippu.fi/artist/juurijuhla/
Konsertin kesto 2 h (sis. väliaika)

Jos teillä lipun ostaneilla on ongelmia päästä striimikonserttiin, niin ottakaa yhteys JuuriJuhla-RotFestiin: juurijuhla(ät)juurijuhla.fi, 0500 431913!

Livestriimaus Sellosalista. Konsertti nähtävissä 7 vrk, 16.4. saakka.

www.juurakkoband.fi
kimmopohjonen.com