Barokin ja kansanmusiikin intensiivinen kohtaaminen.

Kansanmusiikilliset sävelmaailmat kohtaavat perinteisen kamarimusiikillisen ohjelmiston. Duo esittää omia sovituksiaan pelimannisävelmistä. Sovitukset saavat inspiraation barokin mestareilta. Maaginen pelimannimusiikin ja barokin kohtaaminen.

Thomas von Wachenfeldt viulu, Joel Sundkvist kitara

Duo von Wachenfeldt & Sundkvist

Thomas ja Joel ovat esiintyneet yhdessä enemmän tai vähemmän säännöllisesti melkein 15 vuoden ajan. Alun perin duo keskittyi pääasiassa Piazollan, Paganinin ja Schubertin perinteiseen kamarimusiikkiohjelmaan. Varhaisessa vaiheessa ohjelmaan otettiin mukaan kansanmusiikkia. Viime vuosina duo on esittänyt pääasiassa omia sovituksiaan pelimannimelodioista, ja tässä konsertissa painotetaan juuri näitä. Illan ohjelman sovitukset saavat inspiraation barokkimestareilta

 Thomas von Wachenfeldt syntyi ja kasvoi Bergsjössä, Pohjois-Hälsinglandissa. Hän on opiskellut klassista viulua ja barokkiviulun soittoa. Viimeisen 15 vuoden aikana Thomas on toiminut kouluttajana ja muusikkona ympäri maailmaa, sekä tapahtumien järjestäjänä, tuottajana ja säveltäjänä sekä suosituille muusikoille että sinfoniaorkestereille. Nykyään hän opettaa ja toimii tutkijana Uumajan yliopistossa.

 Joel Sundkvist on kotoisin Bodenista, Norrbottenista. Joel on saanut useita palkintoja ja apurahoja sekä esiintynyt useita kertoja sinfoniaorkesterin solistina. Debyyttialbumi ”Mi Favorita” julkaistiin vuonna 2009, ja 2016 tuli hänen toinen sooloalbuminsa Folk(ish)!. Joel on tällä hetkellä kitaranopettaja Sundsvallin kulttuurikoulussa.
www.wachenfeldt.net
www.joelsundkvist.se

Vapaa pääsy
Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5 (Espoon keskus)