To 4.4.2024 klo 19 MeNaiset, JPP & Panu Savolainen – Laulun lumoa ja svengin hurmosta

MeNaiset-lauluyhtye syntyi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla syksyllä 1992. Yhtyeen jäsenet ovat perehtyneet laajasti Suomen, sukukansojemme sekä lähialueiden laulumusiikkiin.
MeNaisten musiikissa yhdistyy suomalais-ugrilaisten kansojen laulut, uudet sävellykset ja sovitukset sekä ääni-improvisaatio. Konsertissa kuullaan suomalaisia, virolaisia, vienankarjalaisia, inkeriläisiä, mordvalaisia ja vepsäläisiä niin perinteisiä kuin sovitettuja lauluja, itkuja ja loitsuja sekä MeNaisten jäsenten omia sävellyksiä.

MeNaiset-yhtyeessä laulaa: Eila Hartikainen, Maari Kallberg, Anneli Kont, Sirkka Kosonen, Anna-Kaisa Liedes ja Outi Pulkkinen.

Svengistä ei ole pulaa, kun maamme legendaarisin kansanmusiikkiyhtye JPP yhdistää voimansa jazzin puolelta paremmin tunnetun vibrafonisti Panu Savolaisen kanssa. Jazzimprovisointia sekä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloonkin listattua kaustislaista viulunsoittoperinettä yhdistelevä ohjelmisto koostuu Panu Savolaisen tuoreempien sävellysten lisäksi niin JPP:n klassikkokappaleista kuin vuonna 2020 toteutusta Charlie Parker -ohjelmistostakin.
Sellosalin konserttisaliin raivataan tilaa tanssimiselle! Katsomo myydään numeroimattana.

Tanssikansa siis paikalle myös!
Liput 23 /18 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), Lippupiste. Kaikukorttitapahtuma
Sellosali
Kesto klo 19.00-21.20, sis. väliaika 20 min

Konsertin jälkeen jatketaan pelimannijamien tunnelmissa viereisessä Ravintola Basessa: kello 21:30 alkavia jameja isännöi Konepajanpuisto-orkesteri. Tervetuloa niin soittajat kuin yleisökin!