Ma 10.4.2023 klo 19 Teija Niku soolo, Timo Alakotila & Petri Hakala: Mandolin Concerto

Teija Niku on haitaritaiteilija, jonka erityisosaamista ovat pohjoismainen ja balkanilainen kansanmusiikki. Nikua on luonnehdittu loistavan melodiantajun omistavaksi säveltäjäksi ja kekseliääksi sovittajaksi, jonka laulava ja teeskentelemätön soittotyyli nousee teknisen suorittamisen yläpuolelle.

Kesällä 2019 Ääniä Records julkaisi Nikun kolmannen soololevyn ”Hetkessä”, joka esittelee taiteilijan kirjaimellisesti soolona. Haitarin laaja rekisterivalikoima, dynaamiset ja tekniset mahdollisuudet sekä hetken improvisaatiot ovat olleet lähtökohtana levyn musiikille, joka on kokonaan Nikun itse säveltämää, sovittamaa ja äänittämää. Levy sai merkittävää kansainvälistä huomiota noustessaan marraskuussa 2019 Euroopan Yleisradioiden maailmanmusiikkitoimittajien World Music Charts Europe -listalle.

Säveltäjä, pianisti Timo Alakotilan mandolinisti Petri Hakalalle sävelletty mandoliinikonsertto valmistui vuonna 2014. Konserton osat, Movement 1-3, eli sävellykset Polska Allegro, Polska Larghetto ja Danza perustuvat kansanmusiikkitraditioon, mutta Alakotilan tyyliin sävellys on yhdistelmä kamari- ja kansanmusiikkia sekä improvisaatiota. Alakotilan konserton onkin kuvattu olevan mandoliinin soittajalle varsinainen haaste.  Petri Hakalan ja Timo Alakotilan lisäksi Mandolin Consertoa ovat soittamassa viulistit Siiri Virkkala, Esko ja Mauno Järvelä, sellisti Marion Göbel sekä ruotsalainen kitaristi Roger Tallroth.

Espoon tuomiokirkko
Vapaa pääsy