HoivaPelimanni-hanke

JuuriJuhla-RotFest -yhdistys ry on aloittanut vuonna 2021 systemaattisen ja osallistavan kulttuuriprojektin ikäihmisten kanssa. JuuriJuhla-RotFest haluaa profiloitua huhtikuisen kansanmusiikin kaupunkifestivaalin, muiden kansanmusiikkikonserttien ja Kulttuurikurkkauksen tekemisen ohella hoivakodeissa olevien henkilöiden kulttuuripalvelujen tuottajaksi pilotoimalla HoivaPelimanni-hanketta.

Tällä projektilla haemme kokemuksia ja testaamme pilottikokeilussa mitä tapahtuu, kun hoivakoteihin ja muistipalvelukeskuksiin saadaan viikoittainen yhteisöllinen, virikkeellinen ja vuorovaikutuksellinen musiikkituokio niiden asukkaiden parissa. Toiminta on osallistavaa, siellä lauletaan, toteutetaan vanhusten kappaletoiveita ja keskustellaan musiikin esiin nostamista muistoista, koetaan tunteita, ollaan läsnä!

Toiminnan vaikutuksia kerätään koko ajan hankkeen kuluessa. Näin näemme vaikutukset osastojen asukkaisiin. Haastattelemme talojen henkilökuntaa säännöllisin väliajoin ja kirjaamme tulokset ylös.

Toimintaa hoivakodeissa vetää kaksi musiikin ammattilaista Maria Kalaniemi ja Elina Leskelä, ja mukana on myös terapiatyön osaamista ja kokemusta ikäihmisten kanssa toimimisesta. Heillä molemmilla on niin vankka kokemus ja laaja yhteinen ohjelmisto, että heiltä voi toivoa myös omaa suosikkikappalettaan. Hanketta koordinoi JuuriJuhla-RotFestin toiminnanjohtaja-tuottaja Päivi Ylönen-Viiri.