Pekka Pentikäinen ja Maria Kalaniemi – Skärgårdens toner

20.8. kl. 14-15
Pentala skärgårdsmuseum, Pentala, Esbo

SKÄRGÅRDENS MELODIER

På konserten minns vi vår soliga skärgård. Vid horisonten skymtar dock ännu solen och världens vackraste skärgård, härliga fiskrätter på båtens däck och dans på bryggan i solnedgången till tonerna av spelmännens musik.

Spelmannen, dragspelaren Pekka Pentikäinen från Esbo har seglat skärgården kors och tvärs och hans smultronställe är vackra Aspö mitt i Skärgårdshavets nationalpark.

Maria Kalaniemi, som också är dragspelare från Esbo, är likaså stormförtjust i vår vackra skärgård. Hennes favoritplatser är Aspö och Utö, på vilka hon brukar tillbringa även längre tider både på sommaren och på vintern, samtidigt som hon hittar nya musikaliska inspirationer.

Musiken är en del av vardagen på Aspö. Bland annat violinisten och mästerspelmannen Aspö-Erik är hemma från ön och musicerar ofta tillsammans med Brunskärs-Maja från grannön. På bägge öarna fortsätter spelmannatraditionen stark även hos de nya generationerna. Är 2022 nämnes Tore Johansson från Aspö till mästarspelman.

Från dessa öar har Pekka och Maria fått inspiration till otaliga av de skärgårdsmelodier som vi hör på konserten.

Gratis inträde

Längd ca 60 min.

På samma resa får du uppleva den underbara skärgården i Esbo, Pentala skärgårdsmuseum och en toppkonsert! Mer om museet, båtförbindelser och Pentalas tjänster:
https://www.espoo.fi/fi/saaristomuseo-pentala